Šta možemo napraviti od recikliranog materijala?Uloga raznih igara u procesu sticanja znanja o ekologiji je velika. Na primer u školi mogu se organizovati radne akcije u kojima se saznaje da plasttični otpad treba baciti u poseban kontejner, a ne van kontejnera i time uništavamo prirodu koja nas okružuje. Tokom raznovrsnih aktivnosti iz oblasti ekologije, deca mogu da nauče da se papir proizvodi od celuloze koja se dobija od drveta. A pri tome nestaju velike šume i dolazi do zagađivanja reka.

Kroz razne igre vezano za ekologiju, mogu naučiti da prirodna sredina je jedan od omiljenih prostora u kome deca, a i odrasli,vole da provode vreme, jer im takva sredina pruža raznovrsne mogućnosti za igru i učenje. Tako mogu se razvijati ljubav prema biljkama i prirodi, sticanje ekoloških navika, negovanje estetskih vrednosti.

Učenici, na primer, u osnovnim školama mogu organizovati neku akciju skupljanja čepova od plastičnih flaša. Zajedno sa nastavnikom geografije mogu kreirati zastave država čiji stanovnici kao nacionalne manjine, poput Slovaka, Mađara i Rumuna, žive u multinacionalnoj opštini Kovačica.

Izvor: youtube rtvok

U okviru božičnih i novogodišnjih praznika, roditelji zajedno sa decom mogu napraviti ukrase od recikliranog materijala. Ipak, ukrasi za jelku mogu biti unikatni, a u isto vreme i ekološki prihvatljivi, izrađeni od prirodnih i recikliranih materijala.

Dekoracija

Ono što vam je potreno kako biste izradili ukrase od prirodnih i recikliranih materijala su dobra volja, malo mašte i malo više slobodnog vremena.

Projekat je sufinasiran od strane Opštine Kovačica.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *